Menu

Personvernerklæring

onlinegolf.no tar personvern på alvor og vi vil behandle dine personopplysninger etter de lover og regler som gjelder for behandling av personopplysninger og dine rettigheter.

Ansvarlig for behandling av personopplysningene:

Bergen Golfsenter AS
Klaus Hanssens vei 22
5053 Bergen
Org.nr: 981110447
Telefon: 55 20 49 00
post@onlinegolf.no
www.onlinegolf.no

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn og behandles på onlinegolf.no er kontaktopplysninger som navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer. I tillegg behandler vi opplysninger tilknyttet deg og dine aktiviteter på onlinegolf.no, som for eksempel kjøp du foretar, kontakt du har med oss via e-post/telefon og eventuelt retur (reklamasjon, bytte ol.)

Vi behandler hovedsakelig dine personopplysninger for å sende deg varer du har bestilt. I tillegg behandler vi personopplysninger når du kontakter oss for oppfølgning og andre spørsmål. Vi vil da behandle de opplysninger du gir oss, men vi lagrer kun de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg videre. All informasjon som ikke er relevant for det formål som skal oppfylles vil ikke bli lagret eller behandlet på noen som helst måte.

Når du foretar en bestilling, kan du etablere en kundeprofil hos oss. Vi behandler da de opplysninger du oppgir, som kontaktopplysninger, samt kjøpshistorikk og tilgjengelige opplysninger som grunnlag for nyhetsbrev, produktinformasjon, tilpasset markedsføring og kjøpsanalyser.

Ved reklamasjon på varer, reparasjon eller omlevering, vil dine kontaktopplysninger bli behandlet for å kunne registrere reklamasjonen og gjennomføre reparasjon eller omlevering.

Ovennevnte personopplysninger behandles på grunnlag av GDPR artikkel 6 (1) b), dvs. for at vi skal kunne oppfylle en avtale med den registrerte (med deg som kunde).

Vi behandler også opplysninger i tilknytning til deg for å oppfylle våre rettslige forpliktelser, etter GDPR artikkel 6 (1) c) som vi plikter å oppfylle etter regnskaps- og kjøpslovgivningen.

For å kunne videreutvikle onlinegolf.no og gi bedre løsninger og tjenester for kundene, må det innhentes statistikk om trafikk, kjøp og atferd. Dette er også nødvendig for å kunne iverksette tiltak for å unngå svindel. Det vil så langt som mulig benyttes anonymiserte data for dette formålet. Av sikkerhetshensyn registreres og oppbevares også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen og av sikkerhetshensyn. De her nevnte opplysningene vil behandles etter GDPR artikkel 6 (1) f), dvs. at vi har en berettiget interesse av å behandle opplysningene.

Kortnummer oppbevares ikke av onlinegolf.no og alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.

Dersom du ønsker å inngå avtale om forbrukerfinansiering, må du samtykke til at kredittinstitusjon utfører en kredittsjekk basert på fødselsnummeret ditt. Når du inngår en finansieringsavtale, vil denne informasjonen kun lagres hos kredittinstitusjon frem til lånet er avsluttet. Fødselsnummer oppbevares ikke av onlinegolf.no og alle transaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Disse vil da være behandlingsansvarlig, og må kontaktes for deres behandling av personopplysninger.

Utlevering av personopplysninger

Onlinegolf.no selger, bytter eller videreformidler ikke personopplysninger til tredjepart uten at dette er akseptert av deg eller er nødvendig for å betjene deg på onlinegolf.no, som å sende deg bestilte produkter.

De som mottar personopplysninger av oss for å betjene dine bestillinger er Postnord. Det er kun mottakerens navn, adresse (eventuelt utleveringssted om dette avviker fra adressen) og telefonnummer som utleveres i denne forbindelse. Opplysningene slettes når det ikke er formål for å beholde de ytterligere.

I tillegg til nevnte transportører, har vi også følgende servicepartnere:

• Google Adwords  

Vi deler ikke dine personopplysninger med disse servicepartnerene.

Oppbevaring og sletting av personopplysninger

Personopplysninger som vi har mottatt av deg eller på andre måter, vil kun oppbevares så lenge vi har behov for å oppbevare opplysningene. Opplysningene blir deretter slettet.

Oppbevaring av personopplysninger vil måtte oppbevares for å oppfylle pliktene vi har til å ha regnskapsdokumentasjon, normalt 5 år, og for å sikre dine rettigheter for garanti og reklamasjon på produkter du har kjøpt av oss.

Så lenge du har et løpende kundeforhold hos oss, vil vi oppbevare dine kontaktopplysninger.

Dine rettigheter ved behandling av personopplysninger

På onlinegolf.no håndteres personopplysninger på en kryptert og sikker måte. Vi respekterer ditt personvern, men vi har behov for å behandle dine personopplysninger for å betjene deg med bl.a. sende deg de produkter du bestiller.

Rettighetene du har knyttet til behandlingen av personopplysninger på onlinegolf.no er bl.a:

• Rett til informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler om deg og innsyn i dine personopplysninger. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene.
• Rett til å kreve retting eller sletting av dine personopplysninger. Vi kan ikke slette dine personopplysninger om vi er forpliktet til å oppbevare opplysningene etter lovgivning eller andre forpliktelser, som etter dine reklamasjonsrettigheter eller våre plikter til å oppbevare regnskapsmateriell.  

Har du gitt ditt samtykke til oss, så kan du til enhver tid kreve å trekke samtykket enten ved å gjøre dette på din side eller ved å kontakte oss.
Mener du at dine personopplysninger ikke behandles som beskrevet her eller som pålagt i lover og regler, kan du til enhver tid klage til Datatilsynet. Mer informasjon om dine rettigheter, finner du hos Datatilsynet.

Sikring av personopplysninger

Onlinegolf.no har strenge rutiner og tiltak for å sikre dine personopplysninger. Opplysninger vil kun utleveres/overføres til andre på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Kontakt på e-post / nyhetsbrev

Vi tilbyr nyhetsbrev på e-post slik at du kan motta ulike typer informasjon og tilbud. Det er frivillig å motta nyhetsbrev, og du vil kun motta dette om du har gitt klart samtykke. Det er enkelt å melde seg ut av nyhetsbrevet, enten ved å kontakte oss eller å klikke på link for avmelding i nyhetsbrevet.

Avbryter du kjøpsprosessen på en enhet, sender vi etter en tid en e-post med kopi av din uavsluttede handlekurv. Du kan melde deg av denne tjenesten når det måtte passe.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Onlinegolf.no ønsker alltid å gi kundene den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimere brukeropplevelsen på onlinegolf.no
Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettsider basert på hva du har sett på hos oss, samt å legge til rette for funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Vi kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse annonser fra onlinegolf.no vist på andre websider.
Onlinegolf.no benytter cookies for å kunne utføre oppgavene nevnt over. Det er mulig å bruke bloggen vår samt se på produkter uten cookies, og dersom du ikke ønsker å bruke cookies på onlinegolf.no, kan du endre innstillingene i din nettleser og skru av bruk av cookies. Enkelte av våre tjenester vil ikke fungere optimalt hvis du har deaktivert cookies i nettleseren. Vi ønsker også å lagre en permanent cookie som brukes for å gjenkjenne deg når du returnerer til onlinegolf.no.
Onlinegolf.no bruker sikre og anerkjente leverandører til trafikk og handelsanalyse og hvilke cookies de trenger, vil endres over tid. Våre autoriserte leverandører garanterer mot uautorisert tilgang, videreformidling og bruk av slik informasjon.

Cookies som benyttes på onlinegolf.no

Påkrevde cookies
• Magento-cookies for å kunne lagre innholdet i handlevognen gjennom sesjonen 
• Magento-cookies for innlogging

Funksjonelle cookies
• Google Analytics: Vi bruker Google Analytics til å analysere webtrafikk, måling av ytelse og oppfølging av effektivitet på kampanjer. Vi samler eller lagrer ikke persondata gjennom Google Analytics, kun analyse av anonymiserte data.
Twitter Syndication
• Twitter Button
• Facebook Social Plugin

Markedsføring cookies
• Mailchimp: Vi bruker Mailchimp til e-post markedsføring og utsendelse av nyhetsbrev til kunder som har samtykket til dette. Mailchimp er en samtykkebasert tjeneste som kun brukes til å sende e-post til de som har samtykket til å motta disse.

Vi samler inn og oppbevarer loggdata hos eksterne leverandører (som Google Analytics) om eksempelvis hvilke innlegg, sider, produktkategorier og produkter som søkes og kikkes på. Dette for å kunne lære hva brukerne våre er opptatt av, for å forbedre innhold, produktutvalg og tilbud. Denne informasjonen benyttes også for å kunne gjøre det mulig å vise deg relaterte produkter, eller sende deg relaterte og relevante tilbud (kun dersom du eksplisitt har bedt om dette). Informasjonen benyttes også for å produsere trafikkstatistikker for bl.a. kapasitetsplanlegging. Det behandles ikke personopplysninger ved bruk av Google Analytics, og din IP-adresse vil anonymiseres.

Du kan reservere deg mot sporing fra våre cookies:
• De fleste nettlesere har en innebygd funksjon som gjør at du kan blokkere sporing fra cookies og tredjepartsleverandører. Dette vil begrense antall cookies som sendes via et tredjepart script. Denne funksjonen vil derimot ikke kunne fjerne alle cookies, da noen leverandører bruker førsteparts-cookies.
• Du kan fjerne deg fra interessebasert markedsføring via følgende nettsteder: NAI consumer opt-out og DAA opt-out. Dette vil ikke fjerne annonser, men det blokkerer muligheten for at vi kan vise annonser til personer som har besøkt onlinegolf.no. Merk at disse tjenestene i seg selv krever cookies for å huske at du har benyttet deg av denne reservasjonen.  

Her kan du reservere deg mot cookies fra våre databehandlere enkeltvis:
• Google Analytics: Se Google Analytics Opt-out.  

Ønsker du å vite mer om hvordan du helt eller delvis fjerner cookies – les mer på Minecookies.org.